Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР затвердила план заходів щодо побудови комплексної системи пруденційного нагляду


05.06.2012 10:03

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні, що відбулося 29 травня 2012 року, затвердила план заходів щодо побудови комплексної системи пруденційного нагляду відповідно до Концепції запровадження пруденційного нагляду за діяльністю професійних учасників фондового ринку, яка була схвалена регулятором у квітні цього року.

Костянтин Кривенко, Член Комісії, розказав про основні кроки щодо затвердженого плану: «Серед першочергових заходів на літні місяці ми визначили для себе моніторинг пруденційних аспектів діяльності суб’єктів нагляду, аналіз наявної в регуляторі інформації для визначення пруденційних показників, проведення навчальних заходів з питань пруденційного нагляду із залученням міжнародних експертів; також запланована розробка проектів Положень щодо пруденційного нагляду за діяльністю професійних учасників ринку цінних паперів».

За словами пана Кривенка, на кінець 2012 року та перший квартал 2013 року Комісія планує впровадження та тестування програмного модулю пруденційних показників в комплексній інформаційній системі Комісії.

«Варто зазначити, що впровадження пруденційного нагляду дає, в першу чергу, сигнал інвесторам про відкритість і контрольованість фондового ринку країни, що свідчить про досягнення певного рівня захисту інтересів інвесторів, і належний контроль держави за ризиками, які характерні для різних видів професійної діяльності на фондовому ринку. Сподіваюсь, що запровадження цієї системи нагляду дасть змогу зміцнити вітчизняний фондовий ринок за рахунок запобігання системних ризиків та, що найважливіше, збільшити питому вагу сектору в структурі ВВП у довгостроковій перспективі й підвищити рівень довіри населення до фондового ринку», - підкреслив підсумок Член Комісії.

Очікується, що у першому півріччі 2013 року регулятор здійснюватиме пруденційний нагляд у системі моніторингу. Остаточне впровадження системи пруденційного нагляду в режимі правозастосування заплановане на липень 2013 року.


Теги: | НКЦПФР | пруденційний нагляд | діяльність професійних учасників | ринок цінних паперів | захист прав інвесторів |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.