Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР завершила роботу над Положенням про проведення внутрішнього аудиту профучасниками


25.07.2012 14:48

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) затвердила Положення про особливості організації та проведення внутрішнього аудиту (контролю) в професійних учасниках фондового ринку. Таке рішення було прийняте на засіданні регулятора 19 липня 2012 року.

«По суті, це Положення є певним збірником рекомендацій щодо провадження внутрішнього контролю у цих компаніях. Його важливість полягає, перш за все у тому, що впровадження цих рекомендацій відповідає потребам ринку та допомагає його професійним учасникам здійснювати внутрішній нагляд за поточною діяльністю та контроль за дотриманням законів, нормативно-правових актів, які здійснюють державне регулювання на ринку цінних паперів, та рішень органів управління професійного учасника ринку цінних паперів», - зазначив Олег Мисюра, директор контрольно-правового департаменту НКЦПФР.

Нагадаємо, що документ прописує вимоги щодо принципів діяльності служби внутрішнього аудиту, її організаційної структури, завдань та функцій, а також вимоги до проведення внутрішнього контролю і оформлення результатів перевірки. Крім того, Положення передбачає відповідальність особи, яка здійснює аудит, а також провадження контролю зі сторони НКЦПФР.

За словами пана Мисюри, нормативно-правовий акт було погоджено з усіма зацікавленими органами державної влади, які затвердили його без зауважень, та наразі направляється для державної реєстрації до Міністерства юстиції. 

Зауважимо, що професійним учасникам ринку цінних паперів необхідно буде привести свою діяльність у відповідність до вимог Положення протягом трьох місяців після набрання чинності цим рішенням.

 

 
Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553

Теги: | НКЦПФР | внутрішній аудит | діяльність регулятора | цінні папери |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.