Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР завершила роботу над Порядком подання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами


19.12.2012 12:18

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на черговому засіданні регулятора прийняла рішення про затвердження Порядку подання інформації уповноваженими рейтинговими агентствами.

«Перш за все, говорячи про даний документ, варто зазначити, що ми вдосконалили систему подачі інформації уповноваженими рейтинговими агентствами та привели її у відповідність до законодавства, зокрема, Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні». Так, документом встановлюються терміни, порядок та форми подання уповноваженими рейтинговими агентствами інформації про свою діяльність до регулятора. Ми сподіваємось, що із затвердженням регуляторного акта подання інформації стане відповідати нинішнім ринковим реаліям та буде більш повним та захищеним», - зазначила Алла Папаіка, Директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР.

За словами пані Папаіки, головною новацією цього документу є можливість надання уповноваженими рейтинговими агентствами інформації до регулятора у вигляді електронних документів з використанням електронного цифрового підпису, що є черговим кроком НКЦПФР у напрямі побудови системи електронного документообігу з учасниками ринку.

Наразі документ направляється для проходження обов'язкової процедури державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.

 

Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 25 53


Теги: | НКЦПФР | рейтингові агентства | положення |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.