Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР завершує роботу над Положенням про вимоги осіб, які провадять діяльність з управління активами пенсійних фондів


19.11.2012 11:23

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) на своєму черговому засіданні, яке відбулося 13 листопада 2012 року, схвалила рішення «Про затвердження змін до Положення про вимоги до осіб, що здійснюють професійну діяльність з управління активами інституційних інвесторів (діяльність з управління активами) щодо складу та структури активів недержавних пенсійних фондів, якими вони управляють».

За словами Віталія Дерев'янкіна, заступника директора департаменту спільного інвестування та регулювання діяльності інституційних інвесторів НКЦПФР, зазначений регуляторний акт встановлює кількісні та якісні вимоги щодо складу та структури активів недержавних пенсійних фондів, з урахуванням внесених змін до Закону України «Про недержавне пенсійне забезпечення». Так, змінені умови дозволених інвестицій пенсійних активів у банківську систему, іпотечні цінні папери, деталізовано поняття «інші активи», зазначено, що в активах пенсійного фонду можуть перебувати корпоративні права юридичної особи тощо.

«Прийняття даного проекту регуляторного акту сприятиме підвищенню ефективності та прозорості діяльності компаній з управління активами пенсійних фондів, зниженню ризиків втрати та знецінення пенсійних активів, покращенню державного регулювання та контролю у цій сфері», - зазначив пан Дерев'янкін.

Нагадаємо, що Комісія розробила даний регуляторний акт відповідно до Законів України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», «Про цінні папери та фондовий ринок», «Про недержавне пенсійне забезпечення» та інших нормативно-правових актів, що регулюють діяльність з управління активами інституційних інвесторів.

Наразі документ вже направлено до Міністерства юстиції України для проходження обов'язкової процедури державної реєстрації. Дане Положення набуває чинності з дня його офіційного опублікування.

 


Теги: | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.