Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР ініціює зміни до здійснення емісії та реєстрації випуску акцій при реорганізації акціонерних товариств


19.06.2012 12:07

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) схвалила проект рішення «Про затвердження Порядку здійснення емісії та реєстрації випуску акцій акціонерних товариств, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення, або до яких здійснюється приєднання».

«Новий документ був розроблений з урахуванням сьогоднішніх ринкових реалій, а також нових вимог законодавства, що регулюють дане питання; він, в першу чергу, має визначити порядок здійснення емісії акцій акціонерних товариств, які створюються шляхом злиття, поділу, виділу чи перетворення акціонерних товариств, а також пояснити правила реєстрації та скасування випусків акцій таких підприємств. Оскільки Положення, що зараз регулює це питання, не повністю відповідає нинішньому законодавству та сучасному стану фондового ринку, Комісія розробила новий порядок, що покликаний спростити та уніфікувати такі процедури. Ми сподіваємось, що у результаті прийняття цього рішення учасники ринку отримають єдиний нормативно-правовий акт, що відповідатиме вимогам чинного законодавства і встановлюватиме порядок емісії та реєстрації випуску акцій при реорганізації господарських товариств», - зазначила Алла Папаіка, директор департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів НКЦПФР.

Найближчим часом документ буде розміщено на офіційному сайті Комісії, де громадськість матиме змогу ознайомитися з проектом.

 


Контакти:
Юлія Жулій
Прес-секретар НКЦПФР
+38 044 254 2553


Теги: | випуск акцій | НКЦПФР | емісія | реорганізація |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.