Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР змінила порядок здійснення емісії облігацій та їх обігу


12.03.2012 12:44

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) затвердила зміни до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу. Одразу два відповідні рішення «Про затвердження Змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу (щодо продовження строків обігу та погашення облігацій підприємств)» і «Про внесення змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу (щодо порядку визначення доходу за облігаціями)» були прийняті на черговому засіданні регулятора 6 березня 2012 року.

«Впроваджуючи дані новації, ми, перш за все, керувались потребами учасників ринку у нинішніх реаліях, - говорить про резолюції Комісії Алла Папаіка, Директор департаменту корпоративного управління та корпоративних фінансів НКЦПФР. – Більш того, ми вже погодили документи з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Державним агентством земельних ресурсів України та сподіваємось, що найближчим часом вони наберуть чинності та стануть в нагоді ринку корпоративних облігацій».

Якщо говорити про внесення змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу (щодо порядку визначення доходу за облігаціями), то основні зміни полягають в тому, що емітент може визначити розмір відсоткового доходу за облігаціями, щодо яких прийнято рішення про відкрите (публічне) розміщення, під час розміщення, у межах, визначених рішенням про відкрите (публічне) розміщення та проспектом емісії облігацій. За словами пані Папаіки, ця норма дозволить емітентам більш ефективно залучати ресурси, оперативно змінюючи умови у відповідності до ринкової кон'юнктури. Таким чином, завдяки даній новації, емітент отримує набагато більше гнучкості в залученні коштів.

Що стосується змін до Положення про порядок здійснення емісії облігацій підприємств та їх обігу (щодо продовження строків обігу та погашення облігацій підприємств), то згідно до цього документу, емітент облігацій має право протягом строку обігу паперів внести до проспекту емісії зміни щодо продовження строків обігу та погашення у разі викупу ним усього відповідного випуску (серії) або згоди на продовження таких строків усіх власників відповідного випуску (серії) облігацій. Тривалість періоду, на який можуть бути продовжені строки обігу та погашення облігацій підприємств, не може перевищувати тривалості періоду, визначеного проспектом емісії таких облігацій, а повторне продовження строків обігу та погашення облігацій підприємств не допускається.

Як зазначалося, обидва документи найближчим часом будуть направлені до Міністерства юстиції України з метою державної реєстрації.


Теги: | НКЦПФР | ринок інних паперів | емісія облігацій | обіг облігацій | публічне розміщення емісії | погашення облігацій |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.