Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР зробила доступною online інформацію про всі адміністративні послуги


17.04.2019 11:01

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку зробила доступною в мережі інтернет інформацію про всі свої адміністративні послуги, виклавши їх на офіційному сайті.

Вичерпний перелік послуг, їхня вартість та відповідні роз’яснення розміщені в розділі “Єдиного вікна”, який підтримує спеціалізований підрозділ Комісії, відповідальний за організацію процесу замовлення адмінпослуг та кваліфіковану допомогу з оформлення документів.

Електронний відкритий доступ до переліку послуг доповнив раніше відкритий фізичний: щоб подати заяву та інші потрібні документи вже не потрібно замовляти навіть  перепустку в приміщення державного органу, доступ до вікна та скриньки приймання документів відкритий всім.

Співробітники “Єдиного вікна” приймають документи, надають консультації з оформлення замовлень, видають замовлені фізичними чи юридичними особами довідки, ліцензії, дозволи... Також вони контролюють в автоматичному режимі строк надання адміністративних послуг, який не повинен перевищувати 30 днів з дня подачі заявки (якщо законодавство не передбачає інші терміни).

Централізація діяльності з надання послуг учасникам ринку та впровадження електронного документообігу покликана підвищити ефективність та оперативність надання адмінпослуг учасникам ринків капіталу, усунути потенційні корупційні ризики. А в перспективі - дозволити перевести в online й саме надання адмінпослуг, зазначають в НКЦПФР.

Коментар Голови НКЦПФР Тимура Хромаєва:

“Ми спрощуємо процес взаємодії з учасниками ринку та робимо його прозорим, оскільки прагнемо зробити НКЦПФР повноцінним європейським регулятором: помічником доброчесних осіб та кваліфікованих гравців, а не каральним “пугалом” для всіх.

Впровадження “єдиного вікна” - тільки видима частина проведеної роботи. Тому що для того, щоб відвідувач просто віддав заяву й там же в обумовлений строк отримав запрошений документ, ми провели значні внутрішні організаційні зміни, запровадили електронний документообіг, оптимізували процеси.

Нашою кінцевою метою є надання всіх адмінпослуг дистанційно. Більшість послуг плануємо надавати в електронному форматі вже до першого кварталу наступного року. Але 100% відсотків послуг online зможемо надавати тільки після ухвалення відповідних законопроектів”.

---------

Переглянути зміст розділу «Єдине вікно» можна за посиланням:

https://www.nssmc.gov.ua/edine-vikno/

 

Джерело: веб-сайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | адміністративні послуги | Єдине вікно |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.