Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР доопрацювала ліцензійні умови діяльності з адміністрування НПФ


04.02.2022 13:46

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на черговому засіданні, 3 лютого 2022 року, схвалила доопрацьований проєкт ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринках капіталу – діяльності з адміністрування НПФ (недержавних пенсійних фондів).

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

«Ми підготували якісний документ, який враховує експертизу фахівців регулятора та пропозиції представників ринків і державних органів. Для нас важливо, щоб правила на ринку дотримувались, а професійна діяльність була ефективною та надійною на всіх етапах», – зауважив Юрій Бойко, член НКЦПФР.

Тож адміністратори НПФ зобов’язані протягом шести місяців з дати набрання чинності цим рішенням:
– привести свої внутрішні документи у відповідність до цих ліцензійних умов;
– привести структуру власності у відповідність до вимог, але у разі, якщо в структурі власності такої особи є іноземні юридична особа та/або фізичні особи-іноземці, – протягом року.

Вимоги щодо початкового капіталу у розмірі не менше 1,25 млн грн застосовуються лише до юридичних осіб, які мають намір провадити діяльність з адміністрування НПФ і подали до НКЦПФР заяву та відповідні документи для отримання ліцензії. Розмір початкового капіталу заявника-банку повинен бути не меншим від мінімального розміру регулятивного капіталу, установленого для банків.

Також важливо, що стаж роботи на ринках фінансових послуг, а саме послуг з адміністрування НПФ, прирівнюється до стажу роботи на ринках капіталу.

Комісія розробила документ відповідно до норм Закону України «Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків» та Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» та доопрацювала його з урахування зауважень і пропозицій, наданих професійною спільнотою та іншими державними органами.

Проєкт вже оприлюднений на офіційному вебсайті, з його текстом можна ознайомитись за посиланням.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФ


Теги: | НКЦПФР | ліцензія | НПФ | капітал |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.