Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР інформує про нові сумнівні фінансові проєкти на фінансовому ринку


30.06.2021 11:06

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку отримала ряд звернень від фізичних осіб, які втратили значні кошти, інвестовані в сумнівні фінансові проєкти.

Також були отримані звернення від юридичних осіб з проханням перевірки діяльності ряду сумнівних інвестиційних компаній.

В рамках систематичного моніторингу сумнівних фінансових проєктів («скам-проєкти»*) та з метою захисту прав інвесторів на офіційному вебсайті Комісії оновлено список сумнівних інвестиційних проєктів та додано наступні проєкти:

Комісія звернулася до провайдерів з проханням заблокувати вебсторінки фіктивних інвестиційних проєктів, яким вони надають послуги хостингу.

Перелік проєктів наведено на офіційному вебсайті Комісії в розділі «Захист прав інвесторів» за посиланням.

Вкотре закликаємо громадян бути обачними та ретельно оцінювати ризики перед тим, як інвестувати свої кошти!

Будь-яку інформацію щодо шахрайських дій на фінансовому ринку просимо повідомляти до Комісії або на еmail: md@nsssmc.gov.ua.

* До скам-проєктів Комісія відносить інвестиції в квазі ринок Форекс та проєкти, які пропонують послуги з інвестування, але мають на меті лише незаконне заволодіння коштами інвесторів.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | скам | шахрай |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.