Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР підписала договір про співпрацю з IFC


07.08.2020 16:36

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку та Міжнародна фінансова корпорація (IFC, підрозділ Групи Світового банку) підписала договір про співпрацю з метою активізації розвитку фінансування з фокусом на адаптацію до зміни клімату в країні. Ця ініціатива є частиною ширшої стратегії IFC із залучення в Україну сталого фінансування.

НКЦПФР працюватиме з IFC над запровадженням у країні стандартів зеленого фінансування із особливим акцентом на зелені облігації. Спеціалісти IFC також консультуватимуть з питань, як стимулювати впровадження належних екологічних, соціальних та управлінських практик (ESG), що можуть допомогти компаніям функціонувати у більш сталий спосіб, як покращити доступ до капіталу, як пом’якшити ризики, пов’язані з їх ESG, та як убезпечитися від помилок в управлінні. Метою цієї роботи є сприяння розвитку, оскільки збільшення доступу до капіталу заохочує нові інвестиції, стимулює економічне зростання та формує передумови для створення нових робочих місць.

Тимур Хромаєв, голова НКЦПФР, сказав: «Український ринок капіталу має стати частиною глобальних ринків капіталу, і наша робота спрямована на те, щоб допомогти розвинути цей потенціал. Разом з нашими міжнародними партнерами ми працюватимемо над політиками, щоб запровадити в Україні стандарти зеленого фінансування, насамперед через зелені облігації, нормативи і правила розкриття інформації про екологічно-соціальні аспекти та аспекти управління. Я переконаний, що завдяки успішному запровадженню цих інструментів український ринок зможе приваблювати більше фінансових ресурсів”.

Щоб підтримати поступальний рух України в напрямку сталого фінансування у відповідності до передових міжнародних практик, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку нещодавно приєдналась до створеної за підтримки IFC Мережі сталого банкінгу (SBN) — співтовариства регуляторних органів фінансового сектору та банківських асоціацій із 40 країн, що розвиваються, які взяли на себе зобов’язання просувати стале фінансування. Мережа SBN та IFC працюватимуть з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку над розробкою дорожньої карти сталого фінансування, формуванням нормативної бази та наданням методичної допомоги в розвитку банківських продуктів зеленого та кліматичного фінансування, а також впровадженням належних стандартів та практик ESG.  

Джейсон Пеллмар, регіональний менеджер IFC в Україні, Білорусі та Молдові сказав: “Глобальний досвід IFC довів, що інвестиції, які забезпечують вигоди для довкілля, є не лише  більш життєздатними з екологічної точки зору, вони також є більш доцільними і в комерційному вимірі. Розвиток зеленого фінансування набирає обертів у всіх країнах світу. Працюючи з нашими партнерами, ми радо ділимося нашим багаторічним досвідом роботи в сфері зеленого фінансування, а також передаємо знання про передові екологічні, соціальні та управлінські практики, щоб створити більше  можливостей для сталого зростання приватного сектору України”.

Дана ініціатива проходить в рамках програми Зеленого фінансування IFC у партнерстві з Федеральним міністерством фінансів Австрії та Програми IFC «Сприяння інвестиціям через об’єднання екологічних, соціальних та управлінських стандартів» в Європі та Центральній Азії, що реалізується в партнерстві зі Швейцарським державним секретаріатом з економічних справ SECO.

Довідково

IFC, один з підрозділів Групи Світового банку, є найбільшим глобальним інститутом розвитку, діяльність якого сфокусована на підтримці приватного сектору на ринках, що формуються. Ми працюємо у понад 100 країн, використовуючи наш капітал, експертизу та вплив для створення ринків та можливостей у країнах, що розвиваються. У 2019 фінансовому році ми надали понад $19 мільярдів довгострокового фінансування країнам, що розвиваються, посилюючи здатність приватного сектору подолати бідність та підвищити загальний добробут.

SBN була створена в 2012 році і є добровільним об’єднанням регуляторних органів фінансового сектору та банківських асоціацій країн, що розвиваються, які поставили собі за ціль популяризувати стале фінансування. Будучи першою глобальною мережею, орієнтованою на стале фінансування на ринковому рівні, члени SBN представляють 40 країн та 43 трильйони доларів США (86 %) від сукупних активів банківських секторів країн, що розвиваються. Члени SBN зобов’язались рухати свої фінансові сектори у напрямку сталого розвитку, маючи при цьому подвійну мету: вдосконалення управління екологічними та соціальними ризиками (включаючи розкриття інформації про кліматичні ризики) та збільшення припливу капіталу в бізнесову діяльність із найбільшим позитивним кліматичним, екологічним та соціальним впливами. IFC виконує функції секретаріату та технічного радника, допомагаючи членам обмінюватися знаннями та отримувати доступ до розвитку потенціалу, що допомагає їм розробляти та впроваджувати національні ініціативи в сфері сталого фінансування.

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | SBN | IFC | інвестиції |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.