Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР розробила проєкт ліцензійних умов щодо діяльності з торгівлі фінансовими інструментами


06.10.2021 14:23

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні 5 жовтня 2021 року схвалила проєкт Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринках капіталу – діяльності з торгівлі фінансовими інструментами.

Про це йдеться на сайті регулятора.

Документом передбачено встановлення вимог, обов’язкових для виконання при отриманні ліцензії на провадження діяльності з торгівлі фінансовими інструментами, перелік документів, які подаються заявником для видачі ліцензії. А також особливості поєднання видів діяльності з торгівлі фінансовими інструментами між собою та з іншими видами професійної діяльності на ринках капіталу та організованих товарних ринках.

Проєктом визначені вимоги для отримання ліцензії та провадження діяльності з торгівлі фінансовими інструментами за такими її видами:
– субброкерська діяльність;
– брокерська діяльність;
– дилерська діяльність;
– діяльність з управління портфелем фінансових інструментів;
– інвестиційне консультування;
– андеррайтинг та/або діяльність з розміщення з наданням гарантії;
– діяльність з розміщення без надання гарантії.

Проєкт рішення розроблено відповідно до Закону України «Про державне регулювання ринків капіталу та організованих товарних ринків» та з метою приведення нормативно-правових актів Комісії у відповідність до вимог Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки».

Найближчим часом проєкт буде розміщено на офіційному вебсайті Комісії для отримання пропозицій і коментарів від професійної спільноти та всіх зацікавлених сторін.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | ринок | капітал | торгівля | ліцензія | ЦП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.