Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР схвалила чергові рішення щодо дозволених операцій на ринках капіталу під час війни


09.05.2022 09:45

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку продовжує приймати оперативні рішення для функціонування ринків капіталу в умовах дії воєнного стану в Україні.

Регулятор надав можливість проводити операції з новими державними цінними паперами за міжнародним ідентифікаційним кодом «UA4000225874».

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

Комісія розширила перелік осіб, щодо яких інвестиційні фірми мають прийняти обмеження на основі перевірки, яка повинна бути здійснена упродовж 30 днів після завершення воєнного стану.

Зокрема, це:
⁃ особи, включені до переліку осіб, пов’язаних з провадженням терористичної діяльності або стосовно яких введено міжнародні санкції;
⁃ особи, до яких застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи відповідно до статті 5 Закону України «Про санкції».

НКЦПФР уточнила можливість Центрального депозитарію здійснювати окремі адміністративні операції.

Комісія дозволила депозитарним установам бути депонентами іншої депозитарної установи, яким рахунок у цінних паперах в такій депозитарній установі відкривається як юридичній особі-резиденту для обліку державних цінних паперів.

Рішення набирає чинності з моменту його публікації на офіційному вебсайті Комісії. Текст  за посиланням.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | війна | капітал | інвестиції | цінні папери |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.