Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР роз’яснює деякі аспекти роботи ринку і протидіє агресору


01.03.2022 19:41

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла ряд рішень, спрямованих на дозвіл певних операцій з ОВДП, заборону виплат учасникам, пов’язаним з країною-агресором, а також щодо перенесення дати звітності тощо. Відповідну резолюцію комісіонери прийняли 28 лютого 2022 року.

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

Так, в регуляторі дозволили проведення інвестиційним фірмам, які мають статус первинного дилера, операцій з державними цінними паперами на вторинному ринку, а саме військовими облігаціями (міжнародний код UA4000221436).

Також НКЦПФР постановила депозитарним установам здійснювати виплати за цими державними цінними паперами – за виключенням операцій на користь фізичних і юридичних осіб, які мають належність до Російської Федерації або Республіки Білорусь, або пов’язані з цими країнами.

Окрім того, регулятор дозволив зберігачам активів ІСІ та компаніям з управління активами проведення наступних операцій з активами ІСІ:

 ⁃ перераховувати кошти із активів відповідного ІСІ на рахунок для допомоги Збройним силам України;

 ⁃ до завершення дії воєнного часу відображати такі операції з перерахування коштів НБУ без зміни розміру вартості чистих активів такого ІСІ.

Комісія повідомляє учасникам ринків капіталу про необхідність подання звітних даних протягом п’яти робочих днів після завершення дії воєнного стану.

Це рішення набирає чинності з моменту його публікації на офіційному вебсайті НКЦПФР, тобто 28 лютого. З повним його текстом можна ознайомитись за посиланням.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | звітність | воєнний стан | КУА | ІСІ | ОВДП |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.