Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР удосконалила порядок проведення зборів засновників НПФ


07.02.2022 17:19

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні 3 лютого 2022 року схвалила рішення щодо окремих питань проведення зборів засновників недержавного пенсійного фонду.

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

«Комісія постійно працює над удосконаленням всіх процесів та механізмів на ринках капіталу та шукає шляхи їх спрощення для зручності роботи учасників ринку. Цим документом ми врегулювали ряд питань, які надійшли до нас від професійної спільноти», – повідомив член НКЦПФР Юрій Бойко.

Комісія внесла зміни до процедури та умов проведення зборів засновників НПФ шляхом опитування. Зокрема, у випадку отримання пропозицій від засновників фонду про включення до порядку денного зборів таким шляхом додаткових питань та/або нових проєктів рішень, відповідальна особа не пізніше ніж за 10 днів до дати початку голосування формує та направляє засновникам новий проєкт порядку денного. Також вона одночасно розміщує його на вебсайті адміністратора фонду та/або на вебсторінці фонду.

Серед іншого, документ передбачає прийняття НКЦПФР рішення за порядком денним зборів засновників НПФ, які не відбулися два рази поспіль у зв’язку з їхньою неправомочністю через відсутність достатнього числа представників засновників. Така норма встановлена Законом України «Про недержавне пенсійне забезпечення».

Комісія розробила проєкт з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність до вимог Закону України щодо удосконалення функцій із державного регулювання ринків фінансових послуг, та доопрацювала його з урахуванням зауважень і пропозицій, що надійшли до регулятора від учасників ринків.

Після набрання чинності цього рішення будуть визнані такими, що втратили чинність розпорядження:
– Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 11.12.2003 № 161 «Про затвердження Порядку проведення зборів засновників недержавного пенсійного фонду шляхом опитування»,
– Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, від 18.07.2013 № 2363 «Про затвердження Порядку прийняття Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, рішення за порядком денним зборів засновників недержавного пенсійного фонду, які не відбулися, та визнання таким, що втратило чинність, розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 18 березня 2004 року № 183».

Документ доступний на офіційному вебсайті НКЦПФР за посиланням.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НПФ | НКЦПФР | пенсія | пенсійна реформа | економіка | Юрій Бойко |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.