Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР уточнила вимоги до розкриття інформації під час війни


13.09.2022 13:39

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку схвалила чергове рішення щодо розкриття регульованої інформації емітентами цінних паперів під час дії воєнного стану в України. Документ також визначає строки розкриття особливої інформації та прийнятий у зв’язку з набранням чинності новим законодавством.

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР.

На період війни регулятор звільнив емітентів від обов’язку розкривати регульовану інформацію відповідно до законодавства та нормативно-правових актів Комісії.

Після завершення воєнного стану емітенти повинні будуть подати регульовану інформацію в такі строки:

⁃ річна регулярна інформація за 2021 звітний рік – протягом 90 днів після завершення дії воєнного стану;
⁃ проміжна регулярна інформація за відповідний квартал 2022 року – разом з річною регулярною інформацією за 2021 рік.

Строки розкриття особливою інформації уточнюються через набрання чинності Законом, який визначає умови діяльності фінансового сектору у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні, а саме:

⁃ особлива інформація про факти, що виникли протягом дії воєнного стану до набрання чинності Закону, розкривається протягом 60 календарних днів з дня набрання ним чинності;
⁃ особлива інформація про факти, що виникли після набрання чинності Закону до набрання чинності рішення Комісії №1159, розкривається протягом 60 календарних днів з дня набрання чинності Закону;
⁃ особлива інформація про факти, що виникли після набрання чинності рішення Комісії №1159, розкривається в строки, формі та порядку відповідно до вимог рішення №2826.

Рішення Комісії №1159 набирає чинності з дня його опублікування на офіційному вебсайті Комісії.

Водночас НКЦПФР визнала своє попереднє рішення №161 від 13.03.2022 щодо розкриття інформації таким, що втратило чинність.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НКЦПФР | війна | звіт | розкриття |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.