Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР видала ліцензію центрального контрагента Розрахунковому центру


01.02.2022 13:47

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на засіданні 27 січня 2022 року прийняла рішення про видачу ліцензії на провадження клірингової діяльності Центрального контрагента ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках».

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР. 

«Комісія видала першу ліцензію Центрального контрагента, яку прогнозовано отримав ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках». Наявність відповідної ліцензії  Центрального контрагента надає можливість запуску на організованих майданчиках ринку капіталу нового фінансового інструменту – валютного свопу, що в свою чергу дасть додатковий механізм для кредитування та можливість хеджування ризиків. Комісія вітає розвиток нових фінансових інструментів та підтримує розвиток відповідної інфраструктури», - зазначив член Комісії Іраклій Барамія.

НКЦПФР ухвалила рішення про видачу ліцензії на основі заяви та пакету документів, наданих Розрахунковим центром. Відтак внутрішні документи організації, її фінансова звітність є достовірними, вичерпними та відповідають вимогам законодавства. 

«Ми завжди виступаємо за прозорий та ефективний ринок капіталу, сталий розвиток його інфраструктури та зручність для всіх сторін. Ліцензування, з одного боку – буденна річ. З іншого – це історія про чіткість розрахунків, про дотримання зобов’язань та надійну роботу», - додав комісіонер 

Разом з видачою ліцензії Комісія зареєструвала нову редакцію Правил провадження клірингової діяльності ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках».

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | Розрахунковий центр | кліринг | центральний контрагент | ліцензія | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.