Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР впорядкувала умови роботи депозитарних установ під час війни


17.03.2022 14:51

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила рішення, покликані унормувати роботу депозитарних установ на період дії воєнного стану та сприяти ефективному зберіганню і обробленню інформації.

Про це йдеться на вебсайті регулятора.

Комісія дозволила депозитарним установам, яким Центральним депозитарієм цінних паперів відкрито агреговані рахунки, копіювати дані системи обліку в хмарні сервіси країн-членів ЄС, Великобританії, США або Канади. Важливо, щоб кінцевим власником таких сховищ була одна с перелічених країн. Раніше право використовувати хмарні технології для зберігання інформації отримав Центральний депозитарій.

Крім того, Комісія встановила, що термін виконання операцій, які можуть проводитись у системі депозитарного обліку у період дії воєнного стану, складав не більше п’яти робочих днів. Виключення можливе у разі, коли в договорі з клієнтом встановлений більший строк виконання.

Рішення набирає чинності з моменту його публікації на офіційному вебсайті Комісії. З деталями можна ознайомитись за посиланням.

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | депозитарій | НКЦПФР | |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.