Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР закликає професійних учасників фондового ринку дотримуватись норм українського законодавства при роботі з цінними паперами іноземних емітентів


27.01.2022 15:19

В Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку переконані, що на ринку мають панувати єдині правила та умови роботи для всіх інвестфірм та їхніх клієнтів. Тому в рамках запуску низкою українських компаній проєктів із операцій з іноземними цінними паперами регулятор звертає увагу на необхідність дотримання норм законодавства України про депозитарну систему та забезпечення рівних прав для всіх власників цінних паперів.

«Наразі українські компанії вже мають певний продуктовий ряд із інвестиційних інструментів і пропонують своїм клієнтам різні схеми купівлі-продажу цінних паперів іноземних емітентів. Але, яку б модель не обрали інвестфірми чи їхні кінцеві клієнти, ми наполягаємо на тому, щоб були забезпечені рівні права на цінні папери та за цінними паперами. Відповідно до українського законодавства єдиним підтвердженням права власності на будь-які цінні папери (як вітчизняних, так і іноземних емітентів) є виписка з рахунку у цінних паперах. Такі рахунки можуть відкривати інвестфірми, що мають ліцензію НКЦПФР на провадження депозитарної діяльності», - розповідає Руслан Магомедов, голова НКЦПФР.

В регуляторі звертають увагу на те, що майбутнім інвесторам слід уважно вивчити наявність відповідних ліцензій у провайдера інвестиційних послуг, а також уважно ознайомитись з умовами договору та супровідними документами, які будуть укладені клієнтом з інвестфірмою.

У разі скарг щодо недотримання законодавства чи прав та правил роботи, Комісія детально аналізуватиме ситуацію та ініціюватиме перевірки. 

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | цінні папери | торговці | емітент | НКЦПФР | біржа | нерезидент |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.