Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

НКЦПФР затвердила порядок подання страховою організацією звітності з недержавного пенсійного забезпечення


27.01.2022 10:22

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на черговому засіданні затвердила порядок подання страховою організацією звітності з недержавного пенсійного забезпечення.

Про це йдеться на вебсайті НКЦПФР. 

«Цей документ описує аспекти подання звітності страховими компаніями в частині недержавного пенсійного забезпечення. Адже своєчасна, чітка і повна звітність є однією із основ якісного регулювання ринку», - говорить Іраклій Барамія, член НКЦПФР.

Так, порядок охоплює звітність, що подається страховиком до НКЦПФР, а також звітність, що подається страховиком особам, які уклали із ним договори страхування в системі недержавного пенсійного забезпечення. В нормативному акті повністю прописані усі вимоги до учасників ринку, дані форми довідок, звітності тощо.

Важливо зазначити, що першим звітним періодом для складання та подання звітності з недержавного пенсійного забезпечення є І квартал 2022 року. А першим звітним періодом для складання та подання річної звітності, що подається особам, які уклали зі страховиком договори страхування в системі недержавного пенсійного забезпечення, є 2021 рік.

Водночас комісіонери визнали таким, що втратило чинність, розпорядження Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 15 лютого 2007 року No 6817 «Про затвердження Положення про оприлюднення страховиками інформації щодо договорів страхування, укладених у системі недержавного пенсійного забезпечення», зареєстроване в Міністерстві юстиції України 02 березня 2007 року за No 179/13446.

Наразі порядок подання страховою організацією звітності з недержавного пенсійного забезпечення переданий на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Він набирає чинності з дня його офіційної публікації.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | НПФ | пенсія | страхування | звіт | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.