Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Нобелівську премію з економіки присудили за боротьбу з бідністю


15.10.2019 15:33

Лауреатами Нобелівської премії з економіки стали Абхіджіт Банерджі, Естер Дюфло і Майкл Кремер за експериментальний підхід у боротьбі з глобальною бідністю в світі.

Як повідомляється на сайті оргкомітету The Nobel Prize, Королівська шведська академія наук присудила премію Сверігеса Риксбанку в понеділок, 14 жовтня.

«Дослідження, проведене лауреатами цього року, значно поліпшило нашу здатність боротися з глобальною бідністю. Всього за два десятиліття їх новий підхід, заснований на експерименті, змінив економіку розвитку, яка в даний час є процвітаючою областю досліджень», - йдеться в повідомленні комітету.

Як заявляють в Академії, економісти виробили новий підхід в пошуках кращих способів боротьби з бідністю, зосередившись на окремих питаннях - таких як поліпшення охорони здоров'я дітей або освіти.

«Прямим результатом їх досліджень стало те, що більше п'яти мільйонів індійських дітей змогли скористатися ефективними програмами індивідуального навчання в школах. Інший приклад - великі субсидії на ініціативи з профілактики захворювань, введені в багатьох країнах», - йдеться в заяві.

Американка французького походження Естер Дюфло та американець індійського походження Абхіджіт Банерджі представляють Массачусетський технологічний інститут (Кембридж, США), американець Майкл Кремер - Гарвардський університет (Кембридж, США).

Дюфло стала другою жінкою і наймолодшим ученим, який отримав Нобелівську премію з економіки.

Лауреати розділять між собою приз в розмірі $ 915,3 тисяч.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | економіка | Нобелівська премія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.