Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Обсяг угод на вторинному ринку гривневих ОВДП виріс на 70%


14.01.2020 14:39

Обсяг угод на вторинному ринку гривневих облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) виріс на 70% до 123 млрд гривень в 2019 році.

Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Відзначається, що це свідчить про подальше зміцнення довіри інвесторів до гривні і державних цінних паперів. Така динаміка також є індикатором істотного зростання ліквідності вторинного ринку ОВДП, що робить інвестиції в нього привабливими.

В НБУ впевнені, що торішнє зростання ринку ОВДП пов'язане перш за все зі стартом співробітництва з міжнародним депозитарієм Clearstream, що спростило доступ іноземних інвесторів до українського ринку.

Як результат, протягом минулого року нерезиденти інвестували в гривневі облігації уряду близько 4,3 млрд доларів. Приплив цих інвестицій сприяв помітному пожвавленню як первинного, так і вторинного ринку ОВДП.

Ринок державних цінних паперів має істотний потенціал для подальшого росту, впевнені в НБУ. Прискорити процес має концентрація вторинного ринку ОВДП на міжнародних торгових платформах, що сприятиме розширенню бази інвесторів, прозорому ціноутворенню і зростанню ліквідності ринку.

Цьому також сприятиме очікуване переформатування ринку первинних дилерів ОВДП, які повинні чітко дотримуватися зобов'язань з підтримки котирувань.

 

Джерело: веб-сайт НБУ


Теги: | ОВДП | НБУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.