Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Парламент не встигає ухвалити бюджет до 1 грудня


17.11.2020 16:00

Верховна Рада не зможе схвалити проєкт державного бюджету на 2021 рік в цілому у встановлений Бюджетним кодексом термін 1 грудня.

Таку думку висловив голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, повідомляє «Укрінформ».

«Ми вочевидь не вкладемося у встановлений Бюджетним кодексом строк. Це вже очевидно, на жаль. Ми повинні вибачитися перед людьми, що не дотримуємося цього строку... До 1 грудня ми повинні в цілому прийняти. На жаль, ми не зможемо цього зробити вочевидь», - зазначив Гетманцев.

За його словами, парламент лише на початку грудня отримає від уряду проєкт держбюджету, готовий до другого читання.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 листопада схвалила проєкт бюджету-2021 у першому читанні. Відповідно до норм Бюджетного кодексу, парламент має до 1 грудня схвалити держбюджет у цілому, нагадує FinClub.

Розгляд парламентом бюджету-2021 відкладався кілька разів. Зокрема тому, що до проєкту держбюджету-2021 надійшло більше 2,5 тис. правок на понад 1 трлн грн, що становить близько двох річних бюджетів.

Кабмін обіцяє врахувати частину з цих 2,5 тис. правок до проєкту бюджету-2021.

Новий транш МВФ також прив'язаний до держбюджету-2021. А інші програми міжнародної допомоги прив'язані до програми МВФ.

Україна виконала лише чотири з 10 структурних маяків програми МВФ. Водночас ще не закриті питання, без яких Україна не може розраховувати на транш МВФ.

 

Джерело: Укрінформ, FinClub


Теги: | бюджет | дефіцит | доходи | витрати |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.