Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

«Партнерство – запорука успішного запуску пенсійної реформи», - Юрій Бойко, член НКЦПФР


03.11.2021 16:21

Таку думку висловив Юрій Бойко, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, за підсумками засідання робочої групи з питань запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Таке обговорення проходило спільно з Міністерством фінансів, Міністерством соціальної політики України, іншими органами та відомствами, йдеться на вебсайті НКЦПФР.

«Переконаний, що наразі ми маємо об'єднати зусилля та дотримуватись партнерських засад задля вчасного, врегульованого та успішного запуску другого рівня пенсійної реформи, – зауважив пан Бойко. – Комісія підтримує запропоновану схему, за якою обов’язкові внески сплачуватимуть на користь людей роботодавці - за рахунок зниження Єдиного соціального внеску, без зростання податкового навантаження на бізнес. А громадяни вже сплачуватимуть внески на добровільній основі. При цьому, держава додатково сплачуватиме стимулюючі внески – у розмірі сплачених людьми. Ця модель дійсно революційна і щедра зі сторони держави, і, що важливо, не буде тиску на громадян до сплати накопичувальних внесків за власний рахунок».

В той же час, НКЦПФР виступає за функціонування виключно державного пенсійного фонду на першому етапі роботи оновленої пенсійної системи. Це дозволить переконатись в ефективності роботи та підготувати всю необхідну нормативну базу. Вже через рік – два до роботи можуть бути допущені приватні фонди.

Планується, що за результатами засідання учасники розроблять рекомендації Кабінету Міністрів України щодо запровадження обов’язкового накопичувального пенсійного забезпечення.

Нагадаємо, що регулятор має на меті розширити перелік ефективних фінансових інструментів для формування якісного портфелю пенсійних інвестицій.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | Юрій Бойко | НКЦПФР | пенсія | НПФ | накопичувальна пенсія | пенсійна реформа |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.