Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Показники ПІІ України у 2020 році найгірші за останні 20 років, - голова Horizon Capital


22.01.2021 16:06

Показники чистих прямих іноземних інвестицій (ПІІ) у 2020 році в Україні найгірші за останні 20 років, у найкращому випадку країна не отримала приплив ПІІ у 2020 році.

Так вважає партнер-засновник і головний виконавчий директор інвестиційної компанії Horizon Capital (Україна) Олена Кошарна, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Пандемія COVID-19 нашкодила економікам країн всього світу, і Україна не стала винятком. Унаслідок пандемії ті цифри ПІІ, які ми бачимо у країні за дев'ять місяців 2020 року, - найгірші за 20 років", - сказала вона під час обговорення Національної економічної стратегії до 2030 року у п'ятницю, 22 січня.

"Чистий відтік ПІІ за дев'ять місяців минулого року становить $400 млн. Якщо дивитися на третій квартал, ПІІ у капітал, без урахування реінвестування прибутку, становлять лише $4 млн, а сумарне скорочення ПІІ за третій квартал - $50 млн. Якими будуть показники за рік? Сподіваємося, що чисті ПІІ підуть у нуль", - додала Кошарна.

При цьому вона додала, що з метою зміни ситуації бізнес налаштований на співпрацю з українським урядом.

"Ми всі маємо діяти для рішучого просування судової реформи, оскільки Україна посідає 105-те місце серед 141 країни за незалежністю судової системи. Ми маємо підтримати впровадження в Україні ринків капіталу, товарів та енергетики і запустити механізми залучення інвестицій...", - сказала голова Horizon Capital.

При цьому Кошарна наголосила, що до 30-ї річниці незалежності України варто поставити ціль - впровадити судову реформу, реформи ринків капіталу та інвестиційні реформи.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | ПІІ | інвестиції | капітал |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.