Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Полегшення реєстраційних процедур: НКЦПФР роз’яснила деталі протоколу зборів засновників КІФ


23.11.2021 15:10

Для полегшення роботи учасників ринків капіталу Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку роз’яснює зміни до протоколу зборів засновників КІФ (корпоративного інвестиційного фонду) відповідно до чинного законодавства.

Відповідна інформація розміщена на сайті НКЦПФР.

Ключові моменти, на які Комісія звертає увагу:
– законодавство не встановлює заборони внесення зборами засновників/єдиним засновником змін до прийнятого рішення, зокрема в частині зміни найменування банківської установи, де буде відкрито тимчасовий рахунок, а також дати проведення установчих зборів КІФ, за умови дотримання вимог частини першої статті 10 Закону;

– такі зміни до протоколу зборів засновників КІФ затверджуються протоколом зборів засновників КІФ та засвідчуються підписами засновників фонду. Протокол подається в пакеті документів на реєстрацію регламенту та внесення відомостей про інститут спільного інвестування до Єдиного державного реєстру ІСІ;
– такі зміни до рішення одноосібного засновника КІФ затверджуються рішенням одноосібного учасника фонду, оформлюються ним письмово у формі рішення та засвідчуються нотаріально. Рішення подається в пакеті документів на реєстрацію регламенту та внесення відомостей до Реєстру.

Комісія підготувала роз’яснення задля трактування норм частини четвертої статті 9 Закону та розділу ІІ Положення про порядок реєстрації проспекту емісії та випуску акцій корпоративного інвестиційного фонду (рішення Комісії від 20.06.2013 року №1104), якими встановлено етапи створення КІФ, а також перелік відповідних документів, що подаються в рамках кожного з етапів.

З повним текстом роз’яснення можна ознайомитись на офіційному вебсайті регулятора  за посиланням.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | протокол | збори | КІФ | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.