Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Поповнення в SCAM-рядах: НКЦПФР розширила перелік сумнівних фінпроєктів


13.12.2021 10:40

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прагне справедливої і чесної роботи на ринку капіталу, а тому стоїть на сторожі прав і інтересів інвесторів.

Фахівці регулятора постійно досліджують ринок з цією метою і повідомляють про розширення списку сумнівних інвестиційних проєктів, йдеться на сайті регулятора.

«На жаль, спеціалісти фінпроєктів з ознаками сумнівності часто не тільки вводять в оману, але й бувають винахідливими, – розповідає Іраклій Барамія, член НКЦПФР. – Тому ми спостерігаємо поширену схему: проєкти пропонують безкоштовну освіту, а разом з тим і необхідність інвестувати на певній трейдинговій платформі. Як правило, такий алгоритм має певні ризики для клієнтів. Також часто сумнівні учасники розміщують неправдиву інформації про наявність ліцензій та дозволів – інколи навіть від НКЦПФР та НБУ, не кажучи вже про цілу низку «ліцензій» сумнівних недержавних «регуляторів» та «комісій» країн Європи, які не мають нічого спільного із легітимностю».

То ж регулятор вкотре оновив список інвестиційних проєктів, що мають ознаки сумнівності, і звертає увагу на наступні фінансові ініціативи:

Evotrade – https://evotrade.com/ru

Wellmax Capital – https://wellmax–capital.com/

Euro1nvest – https://euro1nvest.com/ru

MeteorTrade – https://meteortrade.pro/ru

InvestingVIP –https://investingvip.com/ru/

INVFX –https://invfx.co.uk/

HashTrade – https://hashtrade.pro/ru

Everest Trade – https://everest.trade/

Ester –https://esterholdings.com/ua/

ICEFX – https://ice-fx.com/ru

Iron Max Group –https://ironmaxgroup.com/ru/

Kredo Capital Group – https://kredo-capital.com/

TopTrade – http://toptrade.fm/

Наразі кількість проєктів з ознаками сумнівності складає 113, з повним їхнім переліком можна ознайомитись на сайті Комісії в розділі «Захист прав інвесторів».

Закликаємо бути обачними і ретельно оцінювати ризики перед тим, як інвестувати свої кошти в будь-який проєкт на фінансовому ринку. Інформацію про потенційно фіктивні дії просимо повідомляти Комісії на еmail: md@nssmc.gov.ua.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | скам | форекс | НКЦПФР | шахрай | інвестиції |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.