Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Правомірність дій: товарні біржі можуть працювати лише за ліцензією НКЦПФР


15.04.2022 16:21

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення щодо провадження професійної діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах за декларацією про провадження господарської діяльності у період воєнного стану.

Про це йдеться на вебсайті регулятора.

Важливо, що суб’єкти господарювання, які надали до Міністерства економіки України декларації про провадження господарської діяльності без отримання ліцензії НКЦПФР на провадження діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах, можуть здійснювати таку діяльність виключно після отримання ними в Комісії ліцензії на клірингову діяльність з визначення зобов’язань.

Зазначені суб’єкти протягом всього періоду діяльності повинні відповідати ліцензійним умовам, які встановлені Законом України «Про товарні біржі» та нормативними актами Комісії, а саме:
– організаційним та операційним вимогам,
– вимогам до розміру статутного і власного капіталу, порядку його визначення та ліквідності,
– кваліфікаційним вимогам до фахівців товарних бірж,
– вимогам до технічного та програмного забезпечення,
– вимогам щодо джерел походження коштів, за рахунок яких формується статутний капітал товарної біржі тощо.

Рішення набирає чинності з моменту його публікації на офіційному вебсайті Комісії. З текстом можна ознайомитись за посиланням.

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | товар | біржа | торгівля | ліцензія | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.