Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Президент підписав закон про звільнення від ЄСВ осіб, які провадять незалежну професійну діяльність


01.06.2020 17:08

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (щодо усунення дискримінації за колом платників) №592-ІХ, який звільняє від сплати ЄСВ осіб-підприємців пенсійного віку та самозайнятих у сфері науки, літератури, культури та медицини.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу глави держави, закон передбачає звільнення самозайнятих осіб, фізичних осіб-підприємців, які мають основне місце роботи, від сплати за себе єдиного соціального внеску за місяці, за які роботодавець сплатив страховий внесок за них, з 1 січня 2021 року.

Крім того, скасовується обов'язок фізичних осіб-підприємців (окрім тих, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності), осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, та членів фермерського господарства сплачувати мінімальний розмір єдиного соціального внеску за місяці, у яких не було отримано доходу (прибутку).

Закон також дозволяє державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичними особами-підприємцями, які не здійснювали такої діяльності та не отримували доходів за період, починаючи з 2017 року, шляхом списання їм сум недоїмки з єдиного соціального внеску, а також штрафів і пені, нарахованих на такі суми, за умови подання ними відповідно до закону необхідних документів.

Як повідомлялося, 13 травня Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому закон про збір та облік єдиного соціального внеску (щодо усунення дискримінації за колом платників, законопроект №2166).

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | ЄСВ | бізнес | податки |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.