Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Профільний комітет парламенту рекомендував ухвалити в першому читанні законопроект про податкову амністію


19.03.2021 13:14

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні президентський законопроект №5153 з пакета законопроектів про податкову амністію.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення комітет ухвалив на засіданні в четвер, 18 березня.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський зареєстрував у парламенті пакет законопроектів про податкову амністію (законопроекти №№5153-5156). Вони пропонують сплату збору з грошової вартості задекларованих активів за такими ставками: 5% - загальна ставка, 9% - щодо активів, розміщених за кордоном, 2,5% - за ОВДП, придбаними з 1 січня 2021 до 20 червня-2022 до подання декларації.

При цьому законопроекти пропонують встановити, що навіть якщо особа не подасть декларації та не сплатить збір, частина її активів підлягатиме автоматичній легалізації в рамках податкової амністії. Зокрема, йдеться про активи на суму до 400 тис. грн, квартиру загальною площею до 120 кв. м або будинок площею до 240 кв. м, нежитлову нерухомість до 60 кв. м, а також земельну ділянку та транспортний засіб, які мають також відповідати низці критеріїв.

 

Джерело: "Інтерфакс-Україна"


Теги: | податки | амністія |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.