Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Рада НБУ підтримала законопроект про спліт


05.03.2019 11:11

Рада НБУ підтримала прийняття законопроекту № 2413а, який передбачає спліт функцій Нацкомфінпослуг - їх поділ між Нацбанком і НКЦБФР.

Як повідомляє глава Ради НБУ Богдан Данилишин, таке рішення було прийнято Радою 26 лютого.

Йдеться про законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг».

За словами Данилишина, Рада НБУ рекомендувала Нацбанку посилити роботу в комітетах Верховної Ради щодо прискорення прийняття законопроектів: № 6417, № 6273, № 2413а і № 2456-д.

Нагадаємо, нещодавно Мінфін назвав умови отримання грошей від ЄС та МВФ, серед яких був "спліт".

Ліквідація Нацкомфінпослуг є ключовою для програми співробітництва з МВФ. У меморандумі Фонду йдеться про те, що закон про спліт має бути прийнятий до 31 березня, тобто до першого туру президентських виборів в Україні.

На початку лютого Євросоюз висловив підтримку законопроекту № 2413а, покликаного підвищити ефективність регулювання фінансових ринків і відповідальність його учасників.

 

Джерело: Фінансовий клуб


Теги: | спліт | НКЦПФР | НБУ | Нацкомфінпослуг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.