Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Рада спростить процедуру банкрутства для бізнесу


17.08.2022 14:02

Верховна Рада прийняла за основу проєкт закону «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства щодо застосування процедур банкрутства у період дії воєнного стану».

За прийняття відповідного законопроєкту №7442 у першому читанні проголосували 229 нардепів, повідомив заступник керівника Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму каналі в Telegram.

Метою законопроєкту у пояснювальній записці до нього вказоно спрощення доступу суб’єктів господарювання, які стали неплатоспроможними через повномасштабну збройну агресію РФ, до судових процедур банкрутств і підвищення ефективності їх застосування в умовах воєнного та післявоєнного стану та уточнення низки процесуальних питань і усунення технічних неузгодженостей у Кодексі з процедур банкрутства.

Крім того, документ має на меті дозволити арбітражним керуючим здійснювати свої повноваження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) без додаткового звернення до господарського суду, щодо має зменшити строки розгляду справ і зменшити витрати, пов’язані із їх розглядом.

Для цього пропонується встановити форму, порядок направлення та надання відповіді/інформації на запит арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією майна), який здійснює повноваження у справі про банкрутство.

 

Джерело: FinClub


Теги: | бізнес | банкрут |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.