Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Розрахунковий центр отримав ліцензію на валютний кліринг


18.07.2022 18:51

Розрахунковий центр (ПАТ «Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках») отримав ліцензію Національного банку України на здійснення валютних операцій.

Про це йдеться на сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Видана ліцензія дає право установі здійснювати розрахунки за валютними операціями на умовах «своп» та розрахунки в іноземній валюті за правочинами щодо облігацій внутрішньої державної позики України, номінованих в іноземній валюті, а також інші валютні операції, необхідні для здійснення/забезпечення таких розрахунків у межах клірингової діяльності центрального контрагента.

Дозвіл здійснювати валютний кліринг надасть можливість учасникам ринку збільшити обсяг операцій з державними облігаціями, номінованими в іноземній валюті. Це матиме позитивний вплив на залучення коштів в економіку держави, що є нагальною потребою в умовах війни.

Старт операцій з валютного клірингу щодо державних облігацій запланований на 26 липня 2022 року. Саме з цієї дати набирають чинності зміни до внутрішніх документів Розрахункового центру, які дозволяють проведення цього виду послуг.

Більш детально ознайомитися з можливостями та умовами валютного клірингу можна на сайті Розрахункового центру за посиланням.

 

Джерело: вебсайт НКЦПФР


Теги: | Розрахунковий центр | валютний кліринг | ліцензія | НБУ | НКЦПФР |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.