Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Шмигаль очікує додаткові $10 млрд інвестицій після запуску ринку землі


08.07.2021 16:03

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль очікує додаткові інвестиції $10 млрд у зв'язку зі скасуванням мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Про це він заявив на Конференції з питань реформ в Україні, що проходить у Вільнюсі, повідомляє Укрінформ.

«Ринок фактично почав свою роботу, і я переконаний, що протягом наступного року він отримає дуже хороші перспективи, дуже добрий розвиток та дасть важливий поштовх для розвитку економіки. Ми очікуємо до $10 млрд додаткових інвестицій у зв'язку із початком роботи ринку земель», - зазначив Шмигаль.

Він додав, що за оцінками Світового банку, зняття мораторію на продаж землі призведе до збільшення ВВП України майже на 2%.

Шмигаль нагадав, що в Україні за перші 6 днів відкриття ринку землі вже укладено 322 угоди на ділянки сільськогосподарського призначення.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні відкрився ринок землі. Таким чином, українці зможуть вільно продавати та купувати земельні ділянки та паї, зокрема й в інвестиційних цілях, пише FinClub.

При купівлі земельної ділянки необхідно сплатити 6,5% податку від зазначеної в угоді вартості землі.

Держпідтримку для купівлі землі надаватимуть за програмою «5-7-9%».

В Україні з'явиться Фонд гарантування кредитів для аграріїв та онлайн-сервіс для продажу та купівлі землі.

Президент Володимир Зеленський ще в квітні 2020 року підписав закон про вільний обіг земель сільськогосподарського призначення, який скасовує дію мораторію на продаж землі.

Українці також отримають доступ до геокадастрів.

 

Джерело: Укрінформ, FinClub


Теги: | ринок землі | мораторій | інвестиції | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.