Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

S&P очікує відновлення показників українських банків після пандемії COVID-19


16.03.2021 16:22

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings прогнозує збереження стійкості українських банків і очікує відновлення їхніх показників після пандемії COVID-19.

"Дочірні структури іноземних банків та приватні українські банки залишаться стійкими в умовах пандемії та відновлять зростання в роздрібному та корпоративному сегментах", - цитує «Інтерфакс-Україна» банківський прогноз S&P.

Згідно з ним, показники прибутку банків у 2021 році відповідатимуть рівню 2020 року.

Агентство прогнозує зростання у сегменті роздрібних і корпоративних кредитів і водночас очікує тиск на чисту процентну маржу у зв'язку з рекордно низькими процентними ставками.

Аналітики очікують, що вартість ризику залишиться високою у 2021 році і становитиме приблизно 2,3%, у той час як у 2020 році цей показник становив 3%.

Згідно з прогнозом S&P, завдяки списанням частка проблемних кредитів (NPL) у банківській системі знизиться до 30% до кінця 2021 року із 41% станом на кінець 2020 року.

Водночас аналітики зазначили, що основними проблемами державних ПриватБанку, Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку у 2021-2022 роках буде "розчищення" балансів від NPL, виданих минулими роками, впровадження ефективних бізнес-стратегій, а також підвищення якості корпоративного управління для підготовки до часткової або повної приватизації.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | COVID-19 | банк | S&P |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.