Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

S&P підтвердило рейтинги України на рівні B


14.09.2020 14:34

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгостроковий та короткостроковий рейтинги України на рівні «В» із стабільним прогнозом.

Рівень «В» відображає низький дохід на душу населення, проблемне інвестиційне середовище та політичну ситуацію. Довгостроковий та короткостроковий рейтинги на рівні «В» характеризуються ризикованими зобов’язаннями з рисами спекулятивних, повідомляє «Фінансовий клуб».

S&P не виключає, що рейтинг можуть понизити, якщо Україна відмовиться від проведення ключових реформ, зокрема незалежності НБУ.

«Досі не ясно, як вплинуть зміна глави та складу правління НБУ на незалежність центробанку, грошово-кредитну політику, а також стосунки країни з основними кредиторами», - зазначає агентство.

На думку аналітиків S&P, рейтинг України покращують програми реформ, від яких прямо залежать запозичення на ринках капіталу та фінансування на пільгових умовах.

S&P також відзначає позитивний вплив збільшення валютних резервів та підвищення якості макроекономічної політики.

Водночас S&P може знизити рейтинги України, якщо перебої з фінансуванням за допомогою пільгових програм або ринків капіталу упродовж наступного року поставлять під сумнів здатність уряду виконувати зобов'язання щодо обслуговування боргу.

S&P прогнозує падіння ВВП України на 6% у 2020 році та зростання економіки на 4% в 2021 році завдяки пожвавленню внутрішнього попиту. Агентство також очікує зростання економіки України в 2022-2023 роках на 3% щорічно.

За оцінками агентства, курс гривні в кінці цього року становитиме 29 грн/$, наступного - 30 грн/$, а в кінці 2022 і 2023 років - відповідно 30,5 грн/$ і 31 грн/$.

S&P також очікує зниження інфляції цьогоріч до 3% і збільшення її до 6% у 2021 році та 5% у 2022-2023 роках.

Нагадаємо, рейтингове агентство Fitch підтвердило рейтинг «В» і прогноз падіння економіки України.

Японське агентство R&I підвищило кредитний рейтинг України до рівня B+ з B.

 

Джерело: «Фінансовий клуб»


Теги: | S&P | прогноз | економіка | бізнес | рейтинг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.