Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

S&P підтвердило рейтинг України "B/B" зі стабільним прогнозом


15.03.2021 12:13

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило довгострокові суверенні рейтинги України в іноземній і національній валюті за глобальною шкалою на рівні "B", рейтинги за національною шкалою на рівні "uaA" і короткострокові рейтинги на рівні "B", прогноз за довгостроковими рейтингам - стабільний.

"Зростання, платіжний баланс і державні фінанси України перевершили наші очікування у 2020 році. Достатність резервів покращилася, що забезпечує захист від можливих несприятливих зовнішніх подій, включно з подальшою затримкою з виплатою пільгових кредитів", - цитує «Інтерфакс-Україна» повідомлення S&P Global Ratings.

Водночас S & P зазначило, що епідеміологічні міркування, як і раніше, представляють серйозний ризик.

Агентство зазначило, що могло б підвищити рейтинги протягом наступного року, якщо показники зовнішньої ліквідності України та консолідація державних фінансів будуть краще прогнозованих сьогодні, насамперед, у результаті більш активного відновлення економіки.

Одночасно рейтинги можуть бути знижені у разі перебоїв з пільговим фінансуванням з боку міжнародних фінансових організацій або з ринків капіталу, оскільки це поставить під сумнів здатність уряду виконувати зобов'язання з обслуговування боргу, наголошує S & P.

"Такі збої можуть статися, якщо уряд відмовиться від ключових реформ, таких як забезпечення незалежності Національного банку України (НБУ), який діє як грошово-кредитний орган і регулятор фінансової системи", - наголошується в повідомленні.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | S&P | рейтинг | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.