Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

S&P погіршило прогноз для економік, що розвиваються


14.07.2020 14:42

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global очікує падіння сукупного ВВП країн, що розвиваються, на 4,7% цьогоріч і зростання на 5,9% в 2021 році.

S&P також попереджає, що всі країни світу зіткнуться з довгостроковим збитком від пандемії COVID-19, повідомляє FinClub з посиланням на Reuters.

Перегляд прогнозів головним чином пов'язаний із загальним погіршенням ситуації з пандемією на багатьох ринках, що розвиваються, і з більш масштабним збитком для міжнародної торгівлі, ніж очікувалося в квітні, коли прогноз передбачав скорочення економік на 1,8%.

«Ми прогнозуємо середнє скорочення ВВП країн, що розвиваються (без урахування Китаю), на 4,7% в цьому році і зростання на 5,9% в 2021 році. Ризики залишаються переважно знижувальними і пов'язані з поширенням хвороби», - зазначає S&P.

Пандемія призведе до довгострокових втрат для всіх ринків, що розвиваються. При цьому різниця в порівнянні з динамікою ВВП, яка простежується до коронавірусу, складе 11% в Індії, 6-7% у більшості країн Латинської Америки та Південної Африки, 3-4% у більшості країн з ринковою економікою та 2% в Малайзії та Індонезії.

Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз падіння світової економіки у 2020 році до 4,9%, що на 3% нижче квітневого прогнозу.

Для ринків Європи, що розвиваються, включно з Україною, МВФ оцінює падіння ВВП на 5,8%.

МВФ очікує повільного відновлення економік зі зростанням на 5,4% у 2021 році, що нижче за попередній прогноз у 5,8%.

 

Джерело: FinClub


Теги: | S&P | прогноз | економіка | Covid-19 | бізнес |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.