Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Стратегія економбезпеки України до 2025 року передбачає продовження політики інфляційного таргетування


12.08.2021 10:09

Стратегія економічної безпеки України до 2025 року передбачає продовження політики інфляційного таргетування, а також підвищення співпраці між Національними банком та Кабінетом Міністрів щодо забезпечення макроекономічної стабільності та економічної стабільності.

Відповідний указ 347/2021 оприлюднений на сайті президента, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно указу, продовження політики інфляційного таргетування з урахуванням потреб забезпечення економічного розвитку значиться серед завдань у сфері макроекономічної безпеки.

Раніше перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко анонсував дискусію Кабінету Міністрів із Національним банком щодо тіснішого погодження політик.

"Ми її (дискусію - ІФ) розпочнемо. Прем'єр-міністр вже висловив таке побажання перед главою НБУ. Сподіваюся, вона відбудеться щодо ролі та місця кожної установи в цій країні. Це стосується не лише НБУ, а й Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку", - сказав Любченко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, Нацбанк провадить грамотну політику у стримуванні інфляції, проте підвищення облікової ставки є надмірним, тому що причини інфляції не пов'язані з монетарними факторами. Він також зазначив, що інфляційне таргетування "у книжковому варіанті в Україні не працює".

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | Стратегія економбезпеки | інфляційне таргетування | інфляція | економіка | НБУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.