Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Світова економіка зросте на 4% у 2021 році, - прогноз Світового банку


06.01.2021 16:12

Світова економіка може зрости на 4% у 2021 році за умови, що впровадження вакцин від COVID-19, яке розпочалося, триватиме у широких масштабах протягом всього року.

Про це йдеться у січневій доповіді Світового банку "Перспективи світової економіки" (Global Economic Prospects, GEP), передає Інтерфакс-Україна.

Однак, цілком ймовірно, відновлення економіки буде млявим за відсутності рішучіших дій політиків із приборкання пандемії коронавірусу та реалізації реформ, які сприяють зростанню інвестицій, зазначають у СБ.

"Хоча світова економіка знову зростає після падіння на 4,3% у 2020 році, пандемія призвела до маси жертв і хворих, ввергла мільйони людей у бідність, і попереду у нас, можливо, тривалий період низької економічної активності та низьких доходів, - йдеться у доповіді СБ. - Пріоритетні завдання політиків на найближчий час - обмеження поширення COVID-19, забезпечення оперативного та широкомасштабного впровадження вакцин. Щоб підтримати відновлення економіки, владі також необхідно створити умови для здійснення циклу інвестиційної діяльності, спрямованої на забезпечення сталого зростання економіки, меншою мірою залежного від державних запозичень", - наголошується у доповіді СБ.

Згідно з прогнозом СБ, ВВП США у 2021 році зросте на 3,5%, єврозони - на 3,6%, Японії - на 2,5%. У 2020 році американська економіка, за оцінками СБ, знизилася на 3,6%, економіка єврозони - на 7,4%, Японії - на 5,3%.

Китайська економіка, як очікується, зросте на 7,9% цього року після підвищення на 2% у 2020 році.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | економіка | Світовий банк | прогноз | COVID-19 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.