Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Світовий банк надає Україні $100 млн на вакцину від COVID-19


27.11.2020 16:24

Міністерство охорони здоров'я та Світовий банк запускають проєкт майже на $100 млн для закупівлі вакцин від COVID-19 і медичного обладнання.

Про це на брифінгу заявила заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова, повідомляє Еспресо.TV.

«МОЗ спільно зі Світовим банком запускає проєкт вартістю близько $100 млн. Ми відпрацьовуємо всі документи. В першу чергу, ці кошти будуть направлені на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного та лабораторного обладнання для медичних закладів», – сказала вона.

За словами Шаталової, на кошти Світового банку вже був реалізований проєкт контакт-центру МОЗ з протидії COVID-19, а також завершується реалізація проєкту «Покращення охорони здоров’я на службі у людей» вартістю близько $215 млн.

Станом на 26 листопада в Україні зафіксували понад 15 тисяч нових випадків COVID-19. Загалом за весь час на коронавірус захворіло більше 677 тисяч українців, померло 11 717 (225 за останню добу), нагадує FinClub.

Вакцина від коронавірусу може бути готова до кінця 2020 року. З ефективністю 95% завершилися фінальні випробування вакцин спільного виробництва фармкомпаній Pfizer (США) і BioNTech (Німеччина) та Moderna (США).

На фінальному етапі знаходиться розробка вакцини британської компанії Аstrazeneca, середня ефективність препарату склала 70,4%.

Для справедливого розподілу вакцини від COVID-19 запущена глобальна ініціатива COVAX. Створено спецфонд, який викупить велику кількість препаратів, щоб забезпечити не менше 20% населення 172 країн.

18 листопада COVAX підтвердив виділення препарату Україні для безкоштовної вакцинації 20% населення. До кінця року МОЗ підпише дві угоди з COVAX: до 27 листопада - про технічну необхідність, і до 7 грудня - угоду про умови співпраці.

Для України передбачається поставка 8 млн доз вакцини декількома траншами, перший складе 1,2 млн доз. Вакцина буде надана після офіційної реєстрації Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Джерело: Еспресо.TV, FinClub


Теги: | COVID-19 | Світовий банк | вакцина | гроші |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.