Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Світовий банк виділяє $12 млрд на боротьбу з коронавірусом


04.03.2020 14:05

Світовий банк виділить країнам із низьким рівнем економіки $12 млрд для боротьби з наслідками коронавірусу.

Це перший пакет допомоги, який Світовий банк виділяє найбіднішим країнам з високим ризиком поширення COVID-19.

«Фінансування покликане допомогти країнам-членам вжити ефективних заходів для реагування на коронавірус і, де це можливо, зменшити трагічний вплив, викликаний COVID-19», - зазначають у Світовому банку.

Фінансовий пакет передбачає гранти та кредити під низькі відсотки від Міжнародної асоціації розвитку для країн з низьким доходом і позики від Міжнародного банку реконструкції та розвитку для країн з середнім рівнем доходу.

«Підтримка Світового банку буде охоплювати цілу низку заходів щодо зміцнення служб охорони здоров'я первинної медико-санітарної допомоги, зміцнення моніторингу та звітності хвороби, навчання медичних працівників, заохочення участі населення для підтримання громадської довіри та поліпшення доступу до лікування для найбідніших пацієнтів», - йдеться в повідомленні.

Пріоритет буде віддаватися бідним країнам з високим рівнем ризику поширення захворювання.

Нагадаємо, 3 березня Федеральна резервна система США прийняла рішення про зниження базової ставки на 0,5% до 1-1,25% річних для захисту економіки від впливу коронавірусу.

Раніше Народний банк Китаю знизив базову ставку кредитування для підтримки економіки, яка постраждала від спалаху коронавірусу.

Адміністрація Гонконгу направить $15,4 млрд на підтримку бізнесу та населення через негативний вплив епідемії коронавірусу. 

Пасивність інвесторів у тому числі через китайський коронавірус також стала однією з причин низьких результатів розміщення українських ОВДП.

Через низьку доходність гривневих ОВДП на аукціоні 3 березня Мінфін розмістив ОВДП у євро та отримав понад 200 млн євро та 1 млрд грн.

 

Джерело: вебсайт Світового банку, Фінансовий клуб


Теги: | Світовий банк | коронавірус |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.