Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Три чверті компаній хочуть залишити частину співробітників на віддаленій роботі після пандемії Covid-19, - дослідження


08.04.2020 17:46

Фінансові директори багатьох великих компаній, які переглядають балансові відомості на предмет скорочення витрат, задумалися про можливість переведення частини співробітників на постійну віддалену роботу після завершення пандемії коронавірусу.

Про це свідчить дослідження консалтингової фірми Gartner, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з результатами опитування, проведеного наприкінці березня за участю 317 фінансових директорів, 74% компаній готові перевести до 5% персоналу на роботу з дому на постійній основі, коли завершиться пандемія нової коронавірусної інфекції Covid-19. Приблизно чверть опитаних повідомила, що планує залишити на віддаленій роботі не менше ніж 20% співробітників.

"Ці дані демонструють, який довгостроковий вплив матиме нинішня криза через коронавірус на способи ведення бізнесу, - заявив Олександр Бант, віце-президент Gartner з питань дослідження фінансової діяльності. - Фінансові директори, які й без того змушені жорстко контролювати витрати, чітко усвідомили економічні переваги віддаленої робочої сили".

Переведення співробітників на дистанційну роботу все більше розглядається як один із способів економії витрат, що привабливо для багатьох компаній, які зіткнулися з труднощами в умовах кризи, спричиненої Covid-19, зазначається в дослідженні Gartner.

Окрім того, як очікується, це дасть можливість уникнути значного скорочення чисельності персоналу й дозволить звести до мінімуму негативний вплив пандемії на діяльність компаній.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | карантин | коронавірус | економіка | бізнес | Covid-19 |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.