Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Учасники фондового ринку зможуть дистанційно проводити операції з державними ЦП для своїх клієнтів


13.08.2019 10:33

Професійні учасники фондового ринку України отримали можливість розробляти та інтегровувати з депозитарієм Національного банку власні автоматизовані системи для здійснення онлайн-операцій з облігаціями внутрішньої державної позики.

Інновація стала можливою завдяки впровадженню API-технологій у Депозитарії НБУ, що забезпечує можливість автоматичної взаємодії внутрішніх систем учасників фондового ринку із системою депозитарного обліку Національного банку України.

Нововведення дає змогу учасникам фондового ринку налагодити прямий зв’язок між власною системою обліку та системою Депозитарію НБУ, що дозволить  автоматизувати не лише звичайну операційну роботу, а й запровадити наскрізні процеси для нових продуктів та послуг.

Зокрема, учасники фондового ринку зможуть дистанційно здійснювати операції з державними цінними паперами для своїх клієнтів, відкривати рахунки у цінних паперах, надавати інформаційні довідки тощо. Зі свого боку клієнти професійних учасників можуть отримати можливість здійснювати транзакції, використовуючи IT-рішення у формі мобільних додатків.

Використання нових сервісів Депозитарію НБУ є добровільним і не має жодних часових обмежень. Кожна депозитарна установа може налаштувати таку взаємодію відповідно до власної бізнес-моделі.

Джерело: веб-сайт НБУ


Теги: | депозитарій | ЦП | облігації | НБУ |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.