Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна безболісно здійснить пікові виплати за держборгом у вересні, - перший віце-прем'єр


11.08.2021 12:23

Україна у вересні безболісно здійснить пікові виплати за державним боргом, кошти є.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко.

"У липні ми здійснили значний транш боргових платежів. Готуємося до вересня, але я бачу, що кошти є", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Любченко відзначив перевиконання плану надходжень до дохідної частини держбюджету з боку Державної податкової служби, виконання розпису за доходами з боку Держмитслужби.

"Запозичення здійснюються ефективно", - додав він.

"При тому що Україна виконала всі цільові орієнтири, які ставилися. З того, що в зоні моєї відповідальності, то Верховна Рада навіть прийняла в першому читанні законопроект про корпоративне управління. Це величезний крок уперед. Крім того, МВФ затвердив рішення про найбільший в історії розподіл СПЗ, з яких українська частина становить близько $2,7 млрд. Це, зокрема, дасть змогу безболісно здійснити боргові виплати України у вересні 2021 року", - пояснив Любченко.

Нагадаємо, Рада керуючих МВФ 2 серпня затвердила загальний розподіл спеціальних прав запозичення (СПЗ) на суму $650 млрд (приблизно 456 млрд СПЗ), для поповнення світових ресурсів ліквідності. Із цих $650 млрд Україна отримає $2,7 млрд (квота країни в МВФ – 0,42%) до кінця літа.

 

Джерело: "Інтерфакс-Україна"


Теги: | Олексій Любченко | МВФ | бюджет | державний борг | виплати |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.