Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна очолила рейтинг прозорості публічних закупівель


17.08.2020 16:38

Українська система державних публічних закупівель ProZorro посіла перше місце у Transparent Public Procurement Rating (рейтингу прозорості публічних закупівель).

Українська система публічних закупівель набрала 97,05 балів зі 100 можливих, повідомляє автор дослідження – грузинський Інститут розвитку свободи інформації (IDFI).

Друге та третє місце посіли відповідно Молдова (92,81 бали) і Колумбія (91,77). Найгірший результат у Таджикистану - 37,88 балів.

Минулого року Україна посіла друге місце (86,26 балів) і програвала Молдові. У 2016-2017 роках Україна очолювала рейтинг.

Рейтинг проводить Institute for Development of Freedom of Information спільно з партнерськими організаціями. Він оцінює законодавство держзакупівель та прозорість процесів за 64 показниками. До рейтингу входять 39 країн світу.

Президент Володимир Зеленський 16 жовтня 2019 року підписав нову редакцію закону, який удосконалює систему держзакупівель ProZorro.

Зокрема закон вводить обов'язкове використання PгoZorro при закупівлі від 50 тисяч грн (було від 200 тис. грн) і обов'язкову звітність в системі за все закупівлі від 0 грн.

 

Джерело: FinClub


Теги: | ProZorro | закупівлі | рейтинг |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.