Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна отримала рекордні $4,6 млрд зовнішньої допомоги в серпні


31.08.2022 15:37

Україна в серпні отримала рекордні $4,6 млрд зовнішньої допомоги і чекає на макрофін ЄС у вересні — на початку жовтня.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко, передає «Інтерфакс-Україна».

«Очікуємо у вересні надходження від США $1,5 млрд грантової допомоги - це останній транш, і також очікуємо на вересень і початок жовтня отримання макрофінансової допомоги з боку ЄС», — сказав він в ефірі національного телемарафону.

Коментуючи можливий візит до України міністра фінансів Німеччини Крістіана Лінднера, Марченко нагадав, що він чекав у липні – на початку серпня на візит, проте буде добре, якщо він відбудеться у вересні.

Глава українського Мінфіну нагадав, що Лінднер вважає, що макрофінансова допомога ЄС Україні повинна мати більше грантовий характер, ніж кредитний, а це суперечить чинному механізму надання макрофінансової допомоги.

«Для нас не принципово, грант чи кредит, оскільки він виділяється на довгостроковий період на пільгових умовах. Для нас принципово закрити питання ліквідності», – заявив позицію України з цього приводу Марченко.

Як повідомлялося, спочатку Мінфін очікував надходження в серпні $6 млрд й у вересні $4,7 млрд порівняно з $1,7 млрд у липні та $4,4 млрд у червні. За словами Марченка, за підсумками року Україна розраховує вийти на суму приблизно $30 млрд зовнішньої допомоги з початку війни, з якої вже отримано майже $17 млрд.

 

Джерело: «Інтерфакс-Україна»


Теги: | ЄС | допомога | кредит | бюджет | війна |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.