Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна залишається переважно економічно невільною країною, - дослідження


16.02.2022 14:15

За підсумками 2021 року Україна погіршила позиції та опустилася на 130-е місце серед 177 країн у рейтингу економічних свобод.

Про це свідчать дані щорічного дослідження Economic Freedom Index 2022 (індексу економічної свободи) за версією Heritage Foundation, передає FinClub.net.

Загальний показник України становить 54,1 бала з можливих 100 та на 2,1 пункта менше за показник 2020 року.

Україна опустилася на 3 позиції (зі 127-го місця) у рейтингу та займає 44 місце серед 45 країн регіону Європи, а її загальний бал нижчий за середній показник у регіоні та світі.

Heritage Foundation зазначає, що завдяки зростанню свободи праці та фінансової свободи Україна з 2017 року зафіксувала вражаючий загальний приріст економічної свободи на 6 балів, але все ще перебуває у середньому рейтингу «переважно невільних» країн.

Фінансове здоров'я певною мірою позитивне, але свобода інвестицій, фінансова свобода та верховенство права мають недоліки.

Перше місце у цьогорічному рейтингу економічних свобод посів Сінгапур, друге - Швейцарія, третє - Ірландія. До топ-5 також увійшли Нова Зеландія та Люксембург. Останні місця у рейтингу займають Куба, Венесуела та Північна Корея.

Нагадаємо, в 2020 році Україна посіла 127-е місце серед 178 країн у рейтингу економічних свобод.

 

Джерело: FinClub.net


Теги: | бізнес | економіка | інвестиції | економічна свобода | верховенство права |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.