Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна завершила формування пулу своїх представників до Групи експертів з Угоди про асоціацію з ЄС


29.07.2021 12:03

Рада з питань торгівлі та сталого розвитку відібрала двох представників України до Групи експертів відповідно до ст. 301 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Таким чином Україна завершила формування пулу своїх представників до Групи.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Міністерство економіки.

"За підсумками співбесіди з кандидатами було відібрано двох додаткових експертів шляхом голосування членів Ради. Це дозволяє повністю сформувати пул експертів від української сторони і забезпечити повноцінну роботу групи вже до кінця цього року", - зазначило міністерство за підсумками п'ятого засідання Ради в середу, 28 липня.

Проведення додаткового добору експертів від України стало ключовим питанням засідання, зазначило Мінекономіки.

Як нагадали в міністерстві, Група експертів повинна складатися з 15 осіб – по п'ять від України і ЄС, а також п'ять осіб, які не є громадянами жодної зі сторін Угоди. Основним завданням групи є вивчення будь-якого питання, що виникає відповідно до Глави 13 "Торгівля та сталий розвиток" зазначеної Угоди, яке не було задовільно розглянуто через міжурядові консультації.

Україна відібрала трьох експертів під час четвертого засідання Ради, що відбулося в Києві у червні 2019 року.

Затвердження повного списку експертів здійснюється шляхом ухвалення рішення Підкомітету Україна – ЄС з питань торгівлі та сталого розвитку, яке наразі проходить внутрішньодержавні процедури погодження, додали в Мінекономіки.

 

Джерело: вебсайт Міністерства економіки, «Інтерфакс-Україна»


Теги: | ЄС | асоціація | економіка |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.