Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна зазнала $350 млрд збитків від війни, — Світовий банк


05.09.2022 17:26

Світовий банк 9 вересня презентує у Брюсселі оцінку збитків, понесених Україною через напад Росії. Йдеться про загальну суму у $350 млрд.

Про це повідомив представник України у Світовому банку Роман Качур, передає Forbes.

Зазначається, що ця оцінка слугуватиме орієнтиром для майбутнього фінансування проєктів, повʼязаних з відбудовою України.

Оцінка зроблена станом на 1 червня. Вона включає близько $250 млрд на відбудову за принципом «краще, аніж було», а також $100 млрд на поточні потреби, зазначив Качур виданню.

За словами Качура, базуючись на даних оцінках Україна може сподіватися на фінансування протягом найближчих трьох років у $105 млрд. Поки йдеться про виділення $3,2 млрд від Світового банку цього року та $13,6 млрд протягом 2023-го, додав він.

Детальний звіт з оцінкою Світового банку буде опубліковано 9 вересня у Брюсселі. 13 жовтня у Вашингтоні під час Річних зборів МВФ та Світового банку очікується круглий стіл, присвяченій відбудові України.

Нагадаємо, Світовий банк за 30 років співпраці з Україною затвердив 70 позик загальним обсягом більш ніж $14,4 млрд та 2,1 млрд євро, з яких наразі отримано $11,8 млрд та 1,2 млрд євро.

 

Джерело: Forbes.ua, FinClub


Теги: | Світовий банк | економіка | війна | збитки |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.