Ми робимо
інформацію доступною
Оновлений сервіс формування звітності SMIDA XML Reports

Україна отримала $2,1 млрд першого траншу від МВФ


12.06.2020 16:45

Україна у п'ятницю, 12 червня, повністю отримала $2,1 млрд першого траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Про це повідомив голова Національного банку України (НБУ) Яків Смолій, передає Інтерфакс-Україна.

"Україна щойно повністю отримала $2,1 млрд першого траншу від МВФ. Чи знали ви, що кошти надходять не напряму від МВФ, а від країн-членів фонду? Відучора кошти надходили частинами в доларах, євро, єнах, фунтах і юанях - валютах, що входять у SDR. Зараз процес завершено", - написав він у Twitter у п'ятницю.

Смолій зазначив, що кошти МВФ, надійшовши до держбюджету, допоможуть державі в подоланні наслідків пандемії коронавірусу, а також у забезпеченні макрофінансової стабільності.

"Одночасно отриманий перший транш разом із надходженням пов’язаної фінансової допомоги від ЄС уже збільшив міжнародні резерви до $28,7 млрд", - додав він.

Як повідомлялося, Рада директорів МВФ затвердила в ніч на 10 червня за к.ч. нову 18-місячну програму stand-by для України на SDR3,6 млрд (близько $5 млрд або 179% від квоти) з негайним наданням $2,1 млрд першого траншу.

Згідно з меморандумом з МВФ, після надання першого траншу в SDR1,5 млрд ($2,1 млрд) заплановано чотири перегляди програми - за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року із завершенням цих переглядів відповідно до 1 вересня і 1 грудня цього року і 15 травня і 15 жовтня - наступного.

 

Джерело: Інтерфакс-Україна


Теги: | МВФ | stand by | кредит | НБУ | бюджет |

Важлива інформація

На сайті знаходиться програмне забезпечення для формування інформації відповідно до вимог Положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів.